Autoton päivä 2008 – tapahtumat

Anjalankoski, Elimäki, Iitti, Jaala, Kouvola, Kuusankoski, Valkeala

Autottomana näkyvissä 2008-09-22

22.9 klo 18.00-20.00 jaetaan heijastimia Anjalankosken, Elimäen, Iitin, Jaalan, Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan kuntakeskuksissa. Ohessa infoa ja pientä tarjoilua, voi vaihdella kunnittain. Heijastimet lajoittaa Liikenneturva.

Yhteystiedot
Päivi Hippeläinen
paivi.hippelainen(at)kouvolaregion.fi

Helsinki

Helsingin Autoton päivä 2008-09-22

Kansainvälinen autoton päivä maanantaina 22.9.2008
Kansainvälinen autotonpäivä päättää Liikkujan viikon maanantaina 22.9. Viikon teema on tänä vuonna ilmanlaatu ja puhdas liikkuminen. Liikkujan viikon kampanjoinnilla pyritään vaikuttamaan ihmisten liikkumistottumuksiin. Tarkoituksena on saada ihmiset ajattelemaan omien liikkumismuotojen vaikutuksia ilmanlaatuun sekä harkitsemaan oman auton käytön korvaamista muilla liikennevälineillä.

Pihakatualue

Espan puiston ympäristö muutetaan kello 7 - 20 pihakatualueeksi. Kaduilta poistetaan pysäköintipaikat asukas- ja invalidipysäköintipaikkoja lukuun ottamatta. Tonteille, pysäköintilaitoksiin ja asukaspysäköintipaikoille ajo sekä huoltoajo alueelle ovat sallittuja merkittyjä reittejä pitkin. Läpiajo alueella on kielletty. Pohjoisesplanadilla toimintaansa esittelevät klo 9-18, Helsingin liikennelaitos, YTV:n liikenneosasto, Helsingin ympäristökeskus, YTV:n seutu- ja ympäristötieto, Liikenneturva, Suomen Taksiliitto, Pyöräilykuntien verkosto ja Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta. Yleisöllä on mahdollisuus saada hyödyllistä tietoa joukkoliikenteestä, ilmanlaadusta, melusta sekä turvallisista ja vaihtoehtoisista liikkumismuodoista yksityisautoilulle. Pysäköintiin liittyvissä asioissa voi neuvoa kysyä lappuliisoilta. Lisäksi pysäköintiaiheisessa kilpailussa voi voittaa kokoontaitettavan pyörän. Palkinnolla halutaan kannustaa ihmisiä jättämään auto liityntäpysäköintipaikoille ja jatkamaan matkaa julkisilla liikennevälineillä. Pohjois-Esplanadilla sijaitsevassa Eurooppa -talossa on avoimet ovet klo 9-18, ala-aulassa valokuvanäyttely sekä puistoalueella hevosajelua klo 10-14 (säävaraus).

Espoon, Helsingin ja Vantaan joukkoliikenteessä eurolla

Autottomana päivänä myydään kerta- ja arvolippuja normaalia edullisempaan hintaan koko YTV:n seutu-lippualueella. Niin Helsingin kuin Espoon ja Vantaan sisäiset arvo- ja kertaliput maksavat aikuisilta euron ja lapsilta 50 senttiä. Muut liput hinnoitellaan vyöhykejaon mukaisesti siten, että kahden vyöhykkeen li-pun saa kahdella eurolla (lapset eurolla) ja kolmen vyöhykkeen lipun kolmella eurolla (lapset 1,5 eurolla). Kampanjapäivän liput ovat käytössä klo 4.30 alkaen seuraavaan yötaksan alkamiseen klo 2.00 asti.

Ohjelmaa Espan lavalla ja puistossa sekä Helsingin metroasemilla

Klo 11.00 Helsingin Poliisisoittokunta
Klo 13.00 Stadin Juhlaorkesteri solisteineen
Klo 15.00 Miss. Saana & Missionaries
Klo 17.00 Siiri Nordin
Klo 10.00 -14.00 Lasten liikennekaupunki polkuautoineen, ilman ikärajaa ja ajanvarausta, ravintoala Teatterin edessä
Klo 16.30 Uusix-verstaiden järjestämä polkupyörähuutokauppa Runebergin patsaan luona
Iltapäivällä Espalla kiertää katumusiikkiyhtye Badass Brass Band

Koiton Laulun Metroasemakonsertit
Klo 17.00 Kaisaniemi
Klo 17.30 Hakaniemi
Klo 18.00 Herttoniemi
Klo 18.30 Itäkeskus
Klo 19.00 Vuosaari

Lisätietoja:.
DI Jorma Kaihlanen p.(09) 310 37121, liikennejärjestelyt: DI Seppo Jaakonaho, p. (09) 310 37122, metroasemakonsertit: Koiton Laulu/ Paul Silfverberg, p. 040-5444286Liitteet:
1.pihakatualue http://www.hel2.fi/ksv/Aineistot/Liikennesuunnittelu/autotonpv_2008/alue_08.pdf
2. suositeltavat ajoreitit satamiin
http://www.hel2.fi/ksv/Aineistot/Liikennesuunnittelu/autotonpv_2008/satama08.pdf

Yhteystiedot
Kaihlanen Jorma
jorma.kaihlanen@hel.fi

Kriittinen pyöräretki 2008-09-22

LÄHDE MUKAAN KRIITTISELLE PYÖRÄRETKELLE AUTOTTOMANA PÄIVÄNÄ!

Kokoontuminen 22.9.2008 klo 17 Havis Amandan patsaalla Helsingissä.

Maanantaina 22.9. vietetään Autotonta päivää, joka kritisoi saastuttavaa ja tilaavievää yksityisautoilua ja sen asemaa kaupunkisuunnittelussa. Kriittinen pyöräretki esittää kaupunkilaisille yhden ympäristöystävälisen vaihtoehdon kaupunkiliikenteeseen: pyöräilyn.

Kriittinen pyöräretki kulkee niillä Helsingin tieosuuksilla, joissa pyöräilijät on unohdettu. Kulkue näyttää, missä autokaistojen sijaan tulisi olla pyöräkaistoja. Kriittinen pyöräretki tekee pyöräilystä varteenotettavan liikennemuodon. Pääkaupunkimme pyörätiet ovat huonosti suunniteltuja ja huonokuntoisia.

Lisää aiheesta: http://www.hepo.fi/index.php?sivu=ongelmapaikat

Helsingin kantakaupunkiin tulee toteuttaa laadukas pyöräkaistaverkosto. Ainoastaan siten Helsinki voi saavuttaa tavoitteen kaksinkertaistaa pyöräily. Suurin este laadukkaille pyöräilyolosuhteille on poliittisen tahdon puute. Pyöräilijät voidaan ottaa huomioon tasavertaisesti kaupunkisuunnittelussa, jos kaupunkilaiset vain tätä haluavat.

Kriittisellä pyöräretkellä näytämme, että pyöräilijät ovat kriittinen massa eivätkä vain satunnaisia sunnuntaiharrastelijoita. Vaadimme autoilta tilaa pyöräilijöiden käyttöön. On kohtuutonta, että kaupunkia suunnitellaan yksinomaan saastuttavien ja tilaa vievien yksityisautojen ehdoilla. Tule mukaan ajamaan Helsingistä Pohjois-Euroopan parasta pyöräilykaupunkia!

Voit myös tehdä tavaratelineelle kiinnitettävän, omalla vaatimuksellasi varustetun kyltin tai lipun.

Tervetuloa mukaan!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kriittisen pyöräretken reitti on n. 10 km. Retki kestää noin tunnin ja kiertää Kampin, Töölön, Rautatieaseman, Kallion, Sörnäisten ja Kruununhaan kautta. Reitti kartalla: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&ll=60.175758,24.944286&spn=0.034662,0.116043&z=13&msid=100284308964611531654.000449070dc22635927ed

HUOM: Tällä kertaa retki ajetaan poikeuksellisesti maanantaina, ei tiistaina kuten yleensä!

Kuvia vuoden 2008 Kriittisiltä pyöräretkiltä http://www.maanystavat.fi/galleria/thumbnails.php?album=80 ja vuoden 2007 Kriittisiltä pyöräretkiltä http://www.maanystavat.fi/galleria/thumbnails.php?album=74

Vuonna 2008 Kriittisiä pyöräretkiä järjestetään Helsingissä myös ainakin tiistaina 14.10.

Lisätietoja:
http://www.maanystavat.fi/liikenne
http://www.maanystavat.fi

Yhteystiedot
Anders Backström
anders.backstrom[at]maanystavat.fi

Jyväskylä

Jyväskylän Autoton päivä ja paikallisliikennekeskuksen avajaiset 2008-09-22

Jyväskylän Autottoman päivän tapahtuma 22.9.2008 klo 13-17 paikallisliikennekeskuksen edustalla

Jyväskylässä Liikkujan viikko huipentuu Autottoman päivän yleisötapahtumaan Jyväskylän keskustassa 22.9. klo 13-17. Tapahtuman yhteydessä vietetään samalla paikallisliikennekeskuksen avajaisia.

Luvassa iloisia yllätyksiä pyöräilijöille ja bussilla liikkujille!

Autottoman päivän tapahtuman tavoitteena on kannustaa julkisen ja kevyen liikenteen käyttöön positiivisella tempauksella. Julkisen liikenteen lisäksi pyöräily ja muu kevyt liikenne ovat näkyvästi esillä tapahtumassa. Tarjolla on muun muassa ilmaista polkupyörien turvamerkintää ja pientä huoltoa omakustannehintaan, pyöräilykarttoja, autottoman päivän erikoistarjouksia ja iloisia yllätyksiä fillarilla tai bussilla liikkuville.

Poliisi ja Liikenneturva jakavat tapahtumassa tietoa turvallisesta liikkumisesta. Yleisöllä on myös mahdollisuus saada tietoa muun muassa kaupungin ilmanlaadusta ja liikenteen ympäristövaikutuksista. Tapahtumassa voi tutustua myös erilaisiin polkupyörien peräkärryihin, sillä peräkärrypyöräilijät järjestävät kokoontumisajon tapahtumassa.

Lisätiedot ja tarkempi ohjelma osoitteessa www.japary.fi

Järjestäkää oma tempaus kestävän ja turvallisen liikkumisen edistämiseksi!

Liikkujan viikolla jyväskyläläisiä toimijoita kuten työpaikkoja ja urheiluseuroja kannustetaan järjestämään omia tempauksia, retkiä tai vaikka haastekisoja kestävän ja turvallisen liikkumisen edistämiseksi. Jyväskylässä järjestettävistä tapahtumista kootaan tapahtumakalenteri, johon voi ilmoittaa tapahtumia sähköpostitse tai puhelimitse (agendatoimisto[at]kolumbus.fi tai 014 626 646).

Jyväskylässä Liikkujan viikkoa koordinoi JAPA ry yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja muiden tahojen kanssa. Tapahtumajärjestelyissä ovat mukana muun muassa Liikenneturva, Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry ja Jyväskylän Liikenne.
Yhteystiedot
Kati Kankainen
agendatoimisto[at]kolumbus.fi

Kerava

Keravan Kaupunkitekniikka jakaa 1000 heijastinta 2008-09-22
Keravan Kaupunkitekniikka jakaa Liikkujan viikon kunniaksi maanantaina 22.9. heijastimia Keravan aseman seudlla liikkujille. Heijastimia jakavat yhdessä Teknisen lautakunnan jäsenet sekä Kaupunkitekniikan liikennetiimi.
Yhteystiedot
Mari Päätalo
Puh. 09-29491
etunimi.sukunimi@kerava.fi

Kotka

Liikkujan viikon tapahtumat Kotkassa 2008-09-16
Kotkassa järjestetään Liikkujan viikon aikana useita tapahtumia. Liikkujan viikon mielipidekyselyt toteutetaan Kauppakeskus Pasaatissa ja pääkirjastossa sekä Karhulan, Karhuvuoren, Otsolan ja Tavastilan kirjastoissa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan ulkoiluaiheisia palkintoja. Kysely jaetaan myös valtuutetuille.
Kotkan kaupungin omille työyksiköille järjestetään haastekampanja. Viikon aikana kaikki työpaikat haastetaan kulkemaan työmatkansa joko kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Puhtaimmin liikkuneille on luvassa palkintoja.
Kotkan Luonto ry. jakaa Autottomana päivänä 22.9.-08 porkkanoita henkilöille, jotka ovat valinneet polkupyörän, bussin tai jonkun muun kuin henkilöauton liikkumistavakseen. Kauppakeskus Pasaatin liikkeitä osallistuu tempaukseen tarjoamalla alennuksia julkisia kulkuneuvoja käyttäville.
Liikkujan viikolla kannattaa hyödyntää myös Luovin kuntoradan ohjattu sauvakävely maanantaina klo 18.00 alkaen. Kävelyt jatkuvat maanantaisin ainakin lokakuun loppupuolelle.

Yhteystiedot
Eija Värri
eija.varri(at)kotka.fi

Kouvola

Ekologinen renkaanjälki? Puhtaammin liikenteessä! 2008-09-20
Kouvolan Yhteiskoululla järjestettävässä yleisötilaisuudessa kuullaan liikenteen biopolttoaineista (rypsibiodiesel, jätteistä valmistettava bioetanoli, biokaasu ja puukaasu) ympäristövaikutuksineen, sähköajoneuvoista ja kestävistä valinnoista liikenteessä.

Koulun pihalla yleisö pääsee myös ihmettelemään biodiesel-, biokaasu- ja puukaasu- eli \"häkäpönttöautoa\" sekä sähköpolkupyörää.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tarkempi tapahtumaohjelma löytyy Kymenlaakson luonnonsuojelupiirin nettisivuilta osoitteesta www.sll.fi/kymenlaakso.

Yhteystiedot
Katriina Toijonen
kati.toijonen@kotikone.fi

Lahti

Seudullisen ympäristöviikon avajaiset ja Autoton päivä 2008-09-22
Lahden seudulla Autotonta päivää vietetään Ympäristöviikon avajaistapahtumana. Kansainvälisen Autottoman päivän tämänvuotinen teema on sopivasti ilmanlaatu ja puhdas liikkuminen.

Ohjelmassa esteettömyysparaati, johon kaikki ovat tervetulleita, Harjulan evakoiden puhe ja lauluesitys, kansanedustaja Anni Sinnemäen avauspuheenvuoro, Joutjärven nuorisotalon tanssiesitys, jossa yleisökin pääsee osallistumaan, Salpauksen sirkusalan opiskelijoiden sirkusesityksiä, SEC 03 hiphop -ryhmän riimittelyä ja Kiertoke -kilpailun voittajan julistaminen.

Näytteilleasettajina Lahden seudun ympäristöpalvelut/ Ympäristöneuvonta, Lahden Reumayhdistys, Liipolan Lähiöseura, Aluekummit, Koiviston Auto, Vihreät Nuoret ry, Lahden Vihreät ja Katala ry, Koulutuskeskus Salpauksen ympäristönhoitajaopiskelijat, Dodo ry ja Lahden kaupunkikulttuuriseura.

Yhteystiedot
Ulla Kananen
ulla.kananen(at)lahti.fi

Oulu

Parhaat jutut - bussilla tai pyörällä 2008-09-22

Autottomana päivänä jaetaan iloa ja myönteisiä kokemuksia mukavista bussi- ja pyörämatkoista julkaisemalla yleisön kirjoittamia lyhyitä tarinoita. Tarinat ovat luettavissa bussilinjoilla eri puolilla kaupunkia sekä Oulun kaupungin Teknisen keskuksen nettisivuilla. Busseissa on nähtävillä myös koululaisten piirtämiä kuvia busseista.

Liikennöitsijät Koskilinjat Oy, V. Alamäki Oy ja Kylmäsen Liikenne Oy tarjoavat seutuliikenteessä kertamatkan alennettuun hintaan.
Yhteystiedot
Minna Soininen
minna.soininen(at)ouka.fi

Tampere

Ei elämää ilman busseja 2008-09-22

Palataan ajassa taakse päin ja mietitään millaista elämä olisi ilman busseja: Hämeenkadulle tuodaan vossikka. Ihmisiä houkutellaan kyytiin ja matkustajille jaetaan rintanappeja ja esitteitä.
Yhteystiedot
Hanne Tamminen
etunimi.sukunimi@tampere.fi

KADUNVALTAUS 2008 2008-09-22

Autottoman päivän kunniaksi valtaamme parkkiruutuja Stockan päädystä Hämeenkadulta. Luvassa musisointia ja muuta mukavaa.

Yhteystiedot
Joonas Lepistö
joonas.lepisto(at)gmail.com

Autottoman päivän taidetapahtuma Hämeenkadulla 2008-09-22
Autottomana päivänä 22.9.2008 vallataan vaihtoehtoiseen toimintaan Pellavatehtaankadun ja Rautatienkadun väliset parkkipaikat Hämeenkadulla. Parkkiruuduissa nähdään eri ryhmien koostamia pienoistapahtumia.

Taidetapahtuma tuo keskustaan katusoittoa sekä muita musiikkiesityksiä, pyöräparkin, mimiikkaa, performansseja, ilmaista ruokaa, tanssiesityksen, lautapelejä sekä ulkoilma-ateljeen, jossa taiteilijat työskentelevät.

Tapahtuman tarkoitus on taiteen keinoin kiinnittää huomiota yhteisen tilan jakamiseen Tampereen kaupungin keskustassa. Parkkipaikkojen pienoistapahtumat nostavat esiin vaihtoehtoisia tapoja keskustan käyttöön.

Tapahtumaan osallistuvat Pispalan Nykytaiteen Keskus, Tampereen vihreät nuoret, Ruokaa ei aseita Tampere, Tre Squat sekä joukko riippumattomia tamperelaisia taiteilijoita, opiskelijoita ja aktivisteja.

Yhteystiedot
Karoliina Paappa
volkka(at)gmail.com

Turku

Nivelliikuntaa 2008-09-21
Nivelet norjiksi kävelemällä nivelneuvolaamme!

Yhteystiedot
M-L Salminen
turunseudunnivelyhdistys@suomi24.fi

Koe ja Kosketa - esteetön ympäristötaidekävely ja Parempi pääsy ja ilmanlaatu -tilaisuus 2008-09-22

Kansainvälisenä Autottomana päivänä järjestetään esteetön kulttuurikävely, jolle ovat tervetulleita erityisesti ne, joille tavanomaiset kierrokset ovat liian nopeatempoisia tai reitit hankalia. Aurajoen rantaa myötäilevä reitti on suunniteltu esteettömäksi ja vauhti pidetään kaikille sopivana.

Lähtö tapahtuu Wäinö Aaltosen museon edestä (Itäinen Rantakatu 38) ja kävely päättyy Vanhalle Suurtorille. Kierroksen aikana tutustutaan sekä ympäristötaideteoksiin että patsaisiin. Kävelyllä on mukana näkövammaisia varten oma opas, jonka mukana esimerkiksi patsaisiin pääsee tutustumaan koskettelemalla.

Kävely on maksuton ja sen päätteeksi kahvitellaan Reilun kaupan merkeissä VALONIA-keskuksessa, joka sijaitsee Vanhan Suurtorin laidalla, Hjeltin talossa.

Mukaan kävelylle kutsutaan myös Pyärängummit eli kestävän liikenteen edistämisestä kiinnostuneet päättäjät ja julkkikset. Gummeille voi kertoa esimerkkejä kaupungissa olevista esteellisistä paikoista.

Kävelylle ilmoittautuminen on toivottavaa, muttei pakollista.

Parempi pääsy ja ilmanlaatu -infotilaisuus klo 18-20

Autottomana päivänä järjestetään VALONIASSA myös info/keskustelutilaisuus, jossa kuullaan puheenvuoroja ilmanlaatuun vaikuttavista seikoista, liikkumisen esteistä sekä joukkoliikenteen tulevaisuuden suunnitelmista.

Alustajina toimivat keuhkosairauksien erikoislääkäri Ritva Tammivaara Turun Seudun Hengitysyhdistyksestä, Turun kaupungin esteettömyysasiamies Heikki O. Haulisto, suunnittelija Mikko Laaksonen sekä ilmanlaadunmittausasiantuntija Miika Meretoja.

Lisäksi tarjolla häkä- ja PEF-mittauksia sekä joukkoliikenteen aikatauluja ja muuta tiedotemateriaalia.

Lisäksi Turun Ekorilla tehdään asiakkaiden polkupyöriin maksuttomia tarkastuksia, säätöjä ja pikkukorjauksia klo 12-16 välisenä aikana, osoitteessa Kirkkotie 10.

Perinteisesti Autottomana päivänä saa matkustaa kertalipulla koko päivän Turun sisäisessä bussiliikenteessä. Lisäksi lapset saavat matkustaa aikuisen seurassa ilmaiseksi. Kaksi viikkoa ennen Autotonta päivää ovat ilmestyneet "tienpäällisbanderollit" keskustaan sekä kaupungin sisäänajoväylien ylle. Banderollit muistuttavat Autottomasta päivästä ja kannustavat jättämään oman auton kotiin muutoinkin kuin pikkujouluihin mentäessä.

Yhteystiedot
Paula Väisänen
paula.vaisanen(at)valonia.fi

Ympäristöpoliisit liikkeellä Turun alueen korkeakouluissa 2008-09-16

KEOPS-keke ryhmä pyrkii edistämään ympäristötekoja Turun alueen korkeakouluissa. Tämä ryhmä lähettää korkeakouluihin 16.-22.9. ryhmän "ympäristöpoliiseja", jotka jakavat kestävä kehitys korkeakouluissa -esitettä.

KEOPS-hankkeen (Korkeakoulujen elinikäisen oppimisen rakenneuudistus Varsinais-Suomessa) alaryhmäksi on muodostettu syksyllä 2007 kestävän kehityksen ryhmä (KEOPS-keke), jossa on edustustajat TuKKK:lta, TY:ltä, Turku AMK:lta, ÅA:lta ja ammattikorkeakoulu Noviasta. Syksyllä 2007 ja keväällä 2008 ryhmä on pyrkinyt kartoittamaan ympäristöasioiden tilannetta korkeakouluissa. Nyt syksystä 2008 alkaen teemme silloin tällöin kampanjointia edistääksemme eri kestävän kehityksen teemoja. Kampanjointi alkaa "ympäristöpoliisien" tiedotuskampanjalla syyskuussa 2008.

Yhteystiedot
Tove Holm
tove.holm(at)novia.fi

Miljöpoliserna rör sig i högskolorna inom Åbo 2008-09-17

Den s.k. KEOPS-keke gruppen strävar till att främja miljöhandlingar i högskolorna inom Åbo. Denna grupp skickar ut den 16- 22.9, under den europeiska trafikantveckan (www.autotonpaiva.fi) en grupp "miljöpolisen" som delar ut en broschyr om hållbar utveckling i högskolorna.

För KEOPS-projektet (Korkeakoulujen elinikäisen oppimisen rakenneuudistus Varsinais-Suomessa, högskolornas livslånga lärandes organisationsreform i Egentliga Finland) har grundats en undergrupp i hållbar utveckling på hösten 2007 (KEOPS-keke), i vilken det finns representanter för TuKKK, TY, Åbo yrkeshögskola, ÅA och yrkeshögskolan Novia. Under hösten 2007 och våren 2008 har gruppen försökt kartera miljöfrågornas läge i högskolorna. Nu, fr.o.m. hösten 2008 gör vi då och då kampanjer kring olika teman för att befrämja en hållbar utveckling. Den första kampanjen är "miljöpolisernas" informationskampanj i september 2008.

Yhteystiedot
Tove Holm
tove.holm(at)novia.fi

Parkkipaikkapiknik ja kävelijän pieni mielenosoitus 2008-09-22

Koko perheen värikäs piknik parkkipaikalla: tarjolla kahvia ja ilmaisia omenoita, musiikkia, tanssia, laulua, katurunoutta. Suojatiellä kävelijät kulkevat kyltein ja kertovat autoilijoille kävelijän oikeuksista. Voit tulla paikalle myös keskustelemaan kunnallisvaaliehdokkaiden kanssa.

Yhteystiedot
Mari Kekkonen
meikek(at)utu.fi

Kriittinen pyöräretki 2008-09-22

Oletko koskaan pyöräillyt keskellä Aninkaistenkatua ilman huolta autoista? Taikka rullannut Linnankatua pitkin kymmenien muiden pyöräilijöiden kanssa? Jos et ole, niin nyt kannattaa kaivaa pyörä esiin kellarista ja suunnata Autottoman päivän kunniaksi järjestettävälle Kriittiselle pyöräretkelle. Kokoonnumme maanantaina 22. syyskuuta klo 15.30 Tuomiokirkolla.

Kriittinen pyöräretki kulkee niillä tieosuuksilla, joissa pyöräilijät on unohdettu. Kulkue näyttää, missä autokaistojen sijaan tulisi olla pyöräkaistoja. Kriittinen pyöräretki tekee pyöräilystä varteenotettavan liikennemuodon.

Turkuun tulee toteuttaa laadukas pyöräkaistaverkosto. Suurin este laadukkaille pyöräilyolosuhteille on poliittisen tahdon puute. Pyöräilijät voidaan huomioida tasavertaisesti kaupunkisuunnittelussa, jos kaupunkilaiset vain tätä haluavat.

Kriittisellä pyöräretkellä näytämme, että pyöräilijät ovat kriittinen massa eivätkä vain satunnaisia sunnuntaiharrastelijoita. Vaadimme autoilta tilaa pyöräilijöiden käyttöön. On kohtuutonta, että kaupunkia suunnitellaan yksinomaan saastuttavien ja tilaa vievien yksityisautojen ehdoilla.

Voit myös tehdä tavaratelineelle kiinnitettävän, omalla vaatimuksellasi varustetun kyltin tai lipun.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Eero Rantanen, ejrant@utu.fi /
Henry Söderholm, henry.soderholm@luukku.com /

Yhteystiedot:
Eero Rantanen / Henry Söderholm
ejrant(at)utu.fi / henry.soderholm(at)luukku.com

Valkeakoski

Sosiaali- ja terveyskeskuksen ulkoilupäivä 2008-09-22

Autottomana päivänä sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilökunta mahdollisuuksien mukaan pyöräilee tai kävelee Sääksmäelle Voipaalan taidekeskukseen ja Rapolanharjun linnavuorelle. Rapolanharjulla osallistutaan liikunnalliseen rastirataan. Kaupungin muille yksiköille on heitetty haaste järjestää tapahtumia liikkujan viikolle.

Yhteystiedot
Katja Sippola
ymparistopalvelut@vlk.fi

Haastepesäpallo-ottelu 2008-09-17

Valkeakosken kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus ovat haastaneet muut kaupungin palvelukeskukset järjestämään tapahtumia Liikkujan viikolle. Liikuntatoimi ja puistotoimi vastaavat haasteeseen järjestämällä keskinäisen pesäpallo-ottelun Korkeakankaalla.
YhteystiedotIlkka Virtala
ilkka.virtala(at)vlk.fi

Valtakunnallinen tapahtuma

Valtakunnallinen kimppakyytipäivä 2008-09-19

Kyydit.net -kimppakyytipalvelu haastaa kaikki suomalaiset henkilöautoilijat osallistumaan ensimmäiseen valtakunnalliseen kimppakyytipäivään. Päivä järjestetään osana Euroopan Liikkujan viikkoa, jonka yhtenä tarkoituksena on saada ihmiset miettimään mahdollisuuksia korvata yksinautoilu.

Nyt on sopiva tilaisuus sopia kimppakyydistä sen naapurin, työkaverin tai puolitutun kanssa, jonka tiedät kulkevan omalla autollaan päivittäin lähes samoja reittejä kuin sinä. Lisää kyydin tarvitsijoita ja tarjoajia löydät maksuttomasta kimppakyytipalvelusta osoitteesta www.kyydit.net. Kyydit.net -kimppakyytipalvelu osallistuu päivään julkaisemalla Kimppakyyti -oppaan, jossa on ohjeet kyydin tarjoamiseen ja vastaanottamiseen sekä suosituksia toiset huomioon ottavaan kimppakyytiin.

Kimppakyyti on mukava tapa matkustaa ja se säästää ympäristön lisäksi rahaa. Hyppää kyytiin!

Yhteystiedot
Järjestäjä, Juha Heikkilä

Vantaa

Pyörien turvamerkintää Vantaalla 2008-09-22

Vantaan Luonnonystävät ry tarjoaa pyöräilijöille mahdollisuuden turvamerkitä polkupyöränsä. Merkintöjä tehdään klo 16-18 Vantaan Tikkurilassa Tikkuraitin ja Orvokkitien risteyksessä. Polkupyörän turvamerkintä lisää varkaan kiinnijäämisriskiä ja auttaa poliisia palauttamaan varastetun pyörän omistajalleen. Turvamerkinnän saa polkupyöräänsä ilmaiseksi.

Tervetuloa mukaan levittämään autottoman ja pyöräilijäystävällisen kaupunkiympäristön ilosanomaa!
Yhteystiedot
toimisto(at)valu.fi

Liikkujan viikossa mukana

Motiva logo_Pysty some.jpg            Liikennevirasto_logo_Fin_Screen_RGB.jpg             Sähköpostiallekirjoitus_Kulje viisaasti.jpg

 

Menossa mukana

poljin harmaa.jpg